OHK / INFO
 Startside
 Om oss
 Reglement
 Veibeskrivelse
 Kontakt oss
 Styret
 Rapport fra feltet
 SIKKERHET
 Video fra feltet
 Rabattavtaler
 Innmelding i klubben
 
 Konkurranse
 Flyprogram
 Terminliste
 Stevnerapport
 Resultater
 
 Artikler
 X-Cell Tempest FAI
 Nybegynnertips
 Komme i gang
 Valg av helikopter
 
 Diverse
 Kjøp & Salg
 Bilder
 Linker
 

Oslo og omegn Modellhelikopterklubb er Norges desidert største og mest aktive miljø for radiostyrte helikopter. Vi holder til ved Skedsmokorset nord for Oslo, og har et eget flyfelt på ca 80 X 30 meter. Feltet er tilgjengelig 7 dager i uka, året rundt. Vi har en brakke stående på plassen.

Vi er pr. mars 2004 tilsluttet Norges Luftsportsforbund, med de fordeler det bringer med seg. Innmelding i Oslo og omegn Modellhelikopterklubb gjøres via Norges Luftsportsforbund sine sider www.nak.no

Våre medlemmer er en blanding av folk på alle ferdighetsnivåer, fra nybegynnere til meget rutinerte og dyktige piloter. Det er alltid lett å få hjelp med alt fra det tekniske på utstyret til flyging. Dersom du er nybegynner har det stor betydning å komme inn i et miljø hvor hjelp er lett å få tak i. Læringen vil gå fortere og vil høyst sannsynlig bli mindre problemfylt.

Flyplassen ligger langs E6, like nord for Shell stasjonene på Skedsmovollen, bak Skedsmo biloppsamlingsplass. Klikk på "Kart" i menyen til venstre. Adgangen til plassen er sperret med en låst kjetting, dersom du har lyst til å komme på besøk må du avtale med en av personene i styret.

Det er mange som prøver seg med radiostyrt helikopter som aldri kommer skikkelig i gang. Ofte begynner problemene allerede under bygging og justering av utstyret. De fleste som prøver seg helt uten hjelp vil bruke lang tid på å komme i gang. Vi ser også at de som kommer inn i miljøet og får litt hjelp til å sjekke utstyret og fly de første tankene, ofte lærer noenlunde stabil hovring på et par dager. Variasjonene er selvsagt store fra person til person.

Så, dersom du går rundt og har lyst på et helikopter bør du kanskje ta turen innom flyplassen, her vil du treffe folk som kan gi verdifulle råd og vink om hvordan du best skal komme i gang.

 

Oslo Helikopterklubb 
  • louis vuitton norge