OHK / INFO
 Startside
 Om oss
 Reglement
 Veibeskrivelse
 Kontakt oss
 Styret
 Rapport fra feltet
 SIKKERHET
 Video fra feltet
 Rabattavtaler
 Innmelding i klubben
 
 Konkurranse
 Flyprogram
 Terminliste
 Stevnerapport
 Resultater
 
 Artikler
 X-Cell Tempest FAI
 Nybegynnertips
 Komme i gang
 Valg av helikopter
 
 Diverse
 Kjøp & Salg
 Bilder
 Linker
 

Lørdag 22.05.10

Det var bra oppmøte på OHK i pinsehelga. Her er noen bilder Terje tok fra en flott dag på stripaKristian og Arild utveksler dårlige deler og enda verre erfaringer

 

 Eigil i dyp konsentrasjon

Srimok med halv tank og full rotor

Arild i enda dypere konsentrasjon enn Eigil

Heldigvis er Raptoren like hel, ennå...... (forte seg tilbake til depotet...)

 Håvard har luftet rovdyret

 

 Depot juging

 

 

 Terje har luftet et enda større rovdyr

T-Rex 700 i Tic-Toc

 

 Mats sitt helikopter med jentenavn er klart for Stickbanging

 Mats flyr og Arild hører på

 Mats håndterer Auroraen

 

 Steinar snart klar for flyging

 Ahh... Endelig en Raptor 50.... ;-)

Mer Raptor 50!

Alle gode ting er 3

 ....så en litt annen klasse, Srimok! (Sveitsisk urverk laget i Thailand)

Og her er piloten som hverken er fra Sveits eller Thailand..., han er Norsk!?

Og de som trodde T-Rex 500 var et lite helikopter må revurdere sin oppfatning. Pernille viser at den egentlig er på størrelse med en T-Rex 700 :-)

 newboxx

Søndag 28.02.10

Det var mye snø på stripa idag. Men takket være iveren til en av OHKs nyeste medlemmer, Kristian, så ble det mulig å fly idag også


   

I tillegg til Baldejera brødrene så var også Bjørn og Kristian på plass i dag

   

Philip

newboxx

Søndag 21.02.10

Det har vært litt lite aktivitet på denne siden den siste tiden.
Men det betyr ikke at det ikke har vært aktivitet på stripa.
Forrige helg var oppmøte helt greit (3stk) med tanke på at det var hele -15 grader!

Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlig klær :)

Bilder av dagen kan ses HER

    

Arild fornøyd etter en vellykket tur i kulda med Rave 450

    

Trex 700 flybarless in action

 

Philip


newboxx

Lørdag 23.08.08

 

Nå er det lenge siden det har skjedd noe på denne siden, men det betyr heldigvis ikke at det ikke har vært folk på stripa.

Her er et par bilder fra dagens begivenheter

 

uten røyk :)

 

 

Med røyk :)

newboxx 

Søndag 17.09.06

 

En virkelig morsom dag på feltet! Godt oppmøte og mange morsomme modeller. Jan Harry dukket opp med et fett turbinhelikopter - en opplevelse å høre den starte opp og se den i lufta!

Kristian prøvde sin "vintage" Mini boy som også fløy bra - trackingen var noe ute men det blir det vel en ordnings på. Eigil fløy sin nye Synergy som om han aldri har gjort noe annet - fancy hjemmesnekret Spiderman canopy hadde han fått også :)
Sondre hadde med seg et seilfly som fløy utrolig bra (takk for sjokoladen forresten) - kan fremdeles høre humringen til Arild i hodet mitt da han "helt bevisst" styrte seilflyet mot kameraet til Philip!
Philip fikk filmet en del så kanskje når han får tid blir det en liten statusrapport fra denne morsomme dagen!

Lorents

newboxx

Lørdag 19.08.06

På tide med en liten rapport igjen... Lørdag dro Philip, Eigil og jeg på feltet for å trene litt til Fyresdal. Det var lite vind men det regnet litt til og fra så det ble mye løping inn og ut av brakka med helikoptere og annet stash som ikke tåler vann. Philip mistet som vanlig halen på raptoren sin og landet rutinemessig uten problemer. Denne gangen var det linken og kula på halen som poppet av - ganske imponerende at de holder 600 turer før de må byttes da :)

Lorents

newboxx

Søndag 11.06.06

 

Nydelig vær og til og med mulig å bruke shorts og T-shirt. Det eneste som dro ned litt var urolige vindforhold. Ikke noe å si på oppmøtet - kanskje 10 stk. på det meste. Tror det er noe bermuda-triangel greier på gang på feltet for det var to helikoptere som fikk motorkutt på det samme legget nesten etterhverandre (ok, kanskje ikke så mystisk når man går tom for fuel) - begge trosset motvinden, sniddet trærne og landet mer eller mindre greit i det høye gresset.

 

 

Kjetil avreagerte litt med en heftig runde som var lav og grom - fikk til og med frisert åkeren litt med halen - lekkert!!

Lorents

newboxx

Søndag 04.06.06

Da er det jaggu meg juni og sommer (på papiret). Det var fine forhold og god aktivitet på feltet. Jone hadde med seg et lite depron fly som etter litt mekking kom i lufta for første gang - kanskje ikke mengder med power i den der, men den fløy da ihvertfall :)

Lorents

newboxx

Søndag 28.05.06

Ahh... for en flott dag på feltet. Vindstille, sol og masse muligheter til å fly. Merkelig nok var det bare Kjetil, Eigil og jeg som var der så det ble nok tanker (eller pakker) i lufta på alle sammen - Kjetil begynte faktisk å telle kanner isteden for tanker. Eigil slet litt med vibrasjoner på Stratusene sine som gjorde at utderstellsboltene knakk og fløy veggimellom - heldigvis har han funnet ut av det nå. Imponerende å se progressen til både Kjetil og Eigil, tror disse blir tøffe motstandere å knekke i England senere i år!!

Lorents

newboxx

Søndag 30.04.06

Oppholdsvær og en del vind - utover dagen begynte det dessverre å regne. Masse aktivitet og litt knall og fall... Først Raptoren til Kristian som valgte å stoppe 4-5 meter over bakken når den var på rygg - ikke akkurat enkleste situasjonen å dra i land, men Kristian fikk da snudd den og "slapp unna" med en boomstrike. Litt etterpå skulle jeg vise Philip hvor sprek Logoen var og klarte å dra antenna inn i rotorhodet så alt stoppet opp og den datt i bakken fra 3-4 meters høyde. Gikk rimelig greit det også - man lærer da noe hele tiden...

 

Eigil har tatt av silkehanskene og dro et par fete manøvre i lav høyde - nå begynner det virkelig å se bra ut!

Lorents

newboxx

Torsdag 27.04.06

 

13 grader i luften og vindstille! Kastet meg inn i bilen med utstyret og stanget i rushen hele veien ut til feltet. Jone og Arild var allerede på plass og etterhvert dukket Kjetil opp. Arild må ha smugtrent på stikkene i vinter - imponerende fin og presis flyging! Etter et par timer med følelse av sommer kom det selvfølgelig noen stygge skyer med tilhørende ufyselige vindkast...

 

Lorents

 

newboxx

Mandag 17.04.06

Påsken er over, våren har endelig kommet og snøen er nesten borte. Feltet er atter igjen et eneste stort gjørmebad. Jeg ble fort misunnelig på de store Drillo-støvlene til Kjetil - neste gang skal jeg ihvertfall ikke ha på joggesko (måtte kjøre barbeint hjem for å få litt varme i tærne!). Aktiviteten må vel ha vært en rekord for i år. Kanskje en 10-12 stykker innom i løpet av dagen og mange av klubbens nye medlemmer var innom for å prøvefly utstyret sitt. Mye skruing og fikling ble det men stort sett alle kom vel i luften til slutt - takk til Kjetil for kjempeinnsats!!

 

Lorents

 

newboxx

 

Søndag 26.03.06

 

En rolig og hyggelig dag på feltet. Det var godt oppmøte og alle helikoptere fungerte bra for en gangs skyld! Surt og kaldt var det selv om termometeret viste opp til flere plussgrader til tider - ikke minst var det første dag med SOMMERTID :)

 

Lorents

 

newboxx

 

Søndag  19.03.06

 

Endelig en dag hvor det er sol og litt vårlig i luften! Jeg raste ut til feltet bare for å finne at det blåste hatter og høy. Oppmøtet var da bra og flygingen imponerende - spesielt Kjetil som til tross for vinden brente av en halv tank på en eneste sammenhengende chaos. Vinden ble bare kraftigere og kraftigere utover dagen - når raptorene blåste av bordet pakket vi og dro vi hjem til vårt. De mest guffne vindkastene ble målt til til ca. 19 m/s (70 km/t)!

 

Neste søndag er det sommertid (men ikke nødvendigvis sommer) for de som ikke har fått det med seg...

 

Lorents

 

newboxx

 

Søndag 12.03.06

 

En kjempefin dag på feltet med masse flyging. Snøfonna hadde en slags magisk tiltrekning på noen helikoptere, men det gikk da stort sett bra. Temperaturen begynner virkelig å komme seg - på termometeret mitt stod det +3 grader! Dagens rett servert av Martin var ertesuppe med pølser - meeeget velsmakende.

 

Bildene jeg tok kan dere laste ned her: http://dev.intbuilder.com/lorsoft/Bilder_12_03.zip

Desverre ble de litt lyse fordi jeg skulle være så smart å stille inn kameraet selv - tror jeg skal holde meg til "green mode" (oversatt "idiot-modus") fra nå av...

 

 

T minus to uker til sommertid...

 

Lorents

newboxx

Lørdag 04.03.06

 

Utrolig bra oppmøte på feltet i dag til tross for at det var en smule KALDT!!!! Eigil, Espen, Kjetil og Philip dukket opp for en liten "forfriskende" flytur. Philip fløy bra og hadde mye punch i Raptoren sin - ubeskjedne 2400 rpm på hodet gjør underverker for en Raptor 50...

Eigil viste også frem flott og kontrollert 3D flyging - her er det presisjon som gjelder!

Det eneste som fikk temperaturen til å stige i løpet av dagen var to karer som begynte å fly modellfly i nærheten av feltet uten noen som helst forståelse for at dette kunne skape litt frekvenstrøbbel for oss...

 

Hold ut karer - om tre uker er det sommertid. Da kan vi fryse en time lengre før vi må dra hjem!!!

 

Lorents

newboxx

Søndag 26.02.06

 

En våryr gjeng hadde møtt opp på feltet søndagen til strålende sol, men med overkant mye vind. Gøy å se så mange medlemmer på en gang. Tror det må være ny rekord i vinter. Martin hadde med seg pølser i dag også, noe som alltid hjelper på humøret. Satser på fint vær og stort oppmøte til helgen også.

 

Espen.

 

newboxx

 

Lørdag 25.02.06

 

En god del vind og surt var det - men oppmøtet var det ikke noe å si på. Jeg kom ganske tidlig og fikk unna noen tanker før Martin, Kjetil, Eigil og Morten etterhvert dukket opp. Utover formiddagen kom også solen og da ble det jo ganske bra. Martin disket opp med litt varme pølser - det hjelper også litt på varmen :)

 

Dårlig mobilbilde som viser Eigil og Kjetil in action:

 

 

Lorents 

newboxx

Søndag 08.01.06 

 

Arne var førstemann i dag. Etter hvert kom Eigil, Kristian og Bjørn. Må nå si at det var litt kaldt på fingrene og ikke så lett å få følelsen med "stikka". Eigil er nok bedre trent der og gjorde 3D stunts i lav høyde. Ellers sto Arne for nytraktet kaffe, noe som gjorde dagen fullkommen.

 

Espen

 

newboxx

Søndag 01.01.06

 

Bra flyforhold! Kjetil var førstemann på plass og hadde allerede fått unna 3 tanker før Eigil og jeg omsider kom. Eigil har fått snekra ferdig en av Stratusene sine her er bilde fra selveste jomfruløftet:

 

 

Godt nytt år alle sammen!

Lorents 

newboxx

 

Søndag 18.12.05

 

Det var da fint vær på søndag, men alt for kaldt. Trege fingre, tungstartede motorer, slappe batterier og stive linker var dagens tema. Til tross for kulda var det et imponerende oppmøte - Eigil og Kjetil var tidlig på plass og litt senere kom Sondre og Kristian.

Kjetil hadde fått noen nye blader til testing - de så jo ut til å funke meget bra!

Isen var en liten utfordring og da spesiellt på parkeringsplassen :) - understellet på heliene passet ikke alltid like godt i de frosne traktorsporene på stripa heller...

 

Lorents 

newboxx

Lørdag 3.12.05

Lørdag var en grei flydag. Eigil var som vanlig på plass tidlig om morgenen og etterhvert kom det da noen fler av oss. Når det iser på blader og mørket faller på går tankene til fine sommerkvelder og synet av hvite sommerfugler som blir sugd igjennom rotordisken...

 

 

Lorents

 

newboxx

 

Søndag 13.11.05

 

Ja da er nok en helg over. Søndagen var det mange folk på feltet, etter hva jeg forstod var det noen som var der nesten før sola stod opp. Ja man må jo få benyttet tiden hvor det er lyst og vær til å fly nå i disse høsttider.

Lorents fikk filmet fra feltet med sin Spirit. Se video på :

.http://dev.intbuilder.com/lorsoft/feltet_nov_05.wmv

 Ps. Det er ikke gresset som er høyt....... det er helikopteret som er lite!!!!

 

Espen

 

newboxx

 

19.10.2005

Nå har vi endelig fått en stålcontainer på feltet.

 

Bildet viser containeren som ble løftet på plass med en 17 meter lang kran på en diger kranbil.

 

Sondre

 

newboxx

Helgen 15-16.10.05

 

Martin kom blid og fornøyd til feltet på lørdagen. Han satt frem helikopteret og var klar til dyst. Å F... har glemt radioen utbrøt han. Hjalp vel heller lite at datteren sa "du må ikke banne pappa".

Han hadde med seg et 20 år gammelt seilfly, med helt sikkert like gammel motor som sikkert ikke hadde vært startet på like mange år.

Etter mye om og men var flyet klart til test. "Sving da" ropte Thomas da flyet var på vei til skogs... Å F... utbryter Martin. (greit å sjekke at roret går riktig vei før man drar avgårde.) Må da sies at det ble noen fine turer da alt gikk riktig vei.                

Martin måtte bare fly helikopter, så han reiste for å hente radioen. Var bare borte i 1,5 time. Da han kom tilbake viste det seg at han hadde slettet all data på radioen..

Kan ikke helt forstå hva du lo av Thomas!!!!!

Du fikk ikke noe orden på x-cell `n din og på raptoren datt potta av. Skru skal man gjøre hjemme! For å gjøre en lang historie kort .... Det var kun jeg som fikk utnyttet lørdagen til helikopterflying.

 

Søndagen var jeg sent på feltet men Jone, Sondre og Thomas stod i sola å koste seg... Eller... Thomas var på vei for å hjelpe mor sin med ved kløyving.

Flink gutt, men snakk om prioriteringer da!

 

Espen

 

newboxx

Helgen 08-09.10.05

 

"Planes are for those who cant fly helicopters" stod det på genseren til Sondre da han dukket opp på feltet på lørdag. Mon tro om han bruker denne genseren de dagene han er ute å flyr modell fly!!!

Eigil hadde et lite uhell med extreme`n sin på torsdag, så for han ble helgen brukt til F3C flying. Han er iallefall en meget allsidig flyger.

 

Søndag dukket Lorents opp med enda et elektro helikopter. Forundrer meg ikke om det kommer ett nytt til helgen igjen også, da jeg vet han driver å bygger ett nå. Er det noen som har spørsmål ang. elektro helikoptere er dette absolutt den rette mann å spørre. Han vet hva han driver med. 

Kom noen medlemmer som hadde tatt den lange turen fra Hønefoss. Hyggelig å se noen nye fjes, håper dere tar turen over oftere!  

 

Espen

 

newboxx

Søndag 02.10.05

 

Trodde jeg var tidlig ute i dag, men først var jeg ikke. Philip hadde allerede klart å fly opp x antall tanker og var på vei til et treff på Ekebergsletta. Snakker om A mennske. Vi andre har vel noe å lære der.....  Oppmøtet utover dagen var like upåklagelig som været. Fikk se et el. Helikopter med påmontert kamera. Gøy å se hvor bra det fungerte.

Gikk rykter om at Sondre hadde valgt å bruke dagen på fly istedenfor helikopter..

Hmmm hva skal vi si til det da???

 

Espen

 

Bilde er tatt med påmontert kamera fra Spiriten til Lorents.

 

newboxx 

 

Søndag 18.09.05

 

Da var enda en helg over, kanskje like greit. Tror de fleste av oss har hatt enten større eller mindre problemer med helikopterne. Jeg for min del må bestille x antall deler til Nova`n min etter at motaker batteriet ikke ville mere. (gåen celle).  Gøy å se Raptoren til Martin "side way". Dette går unna :-) Er det noen som lurer på hvorfor Eigil har hull i buksa si og halter litt, er det bare å spørre!!!

Auuuu

 

Espen

 

newboxx

 

 

Søndag 11.09.05

 

Var en tur innom feltet på fredag,  litt ut på ettermiddagen var vi seks stykker der. Gøy at det er flere som bruker feltet i ukedagene. Lørdagen var det sol og varme. Eigil eller formannen som jeg kaller han, var like behjelpelig som han pleier. Bare å spørre og du får svar :-) Fikk se Eigil gjøre ting med Exstreme`n sin som jeg ikke engang har lært navnet på. Søndagen kom Bjørn og Kristian med gressklipperen. Så de av medlemmene som er redd for grønske på bladene sine har ingen grunn for å holde seg hjemme neste helg. 

 

Satser på stort oppmøte - Vi sees!!

 

Espen

Extreme`n til  Eigil i et "rolig" øyeblikk.

 

newboxx

 

Lørdag 27.08.05

 

Jeg kom til feltet litt utpå dagen. Sondre og Eigil hadde en mini dugnad med å olje benkene våre.... ja, det var litt av et syn. Sikker på at de brukte mer olje på en benk enn jeg bruker på min 70 kvm store veranda. Det var kanskje bra de smurte så godt på for etter ett par timer flying begynnte det å regne i bøtter og spann samt at det kom en skikkelig hagl skur. Dette medførte til at vi måtte ta oss en time i bua. Sondre benyttet annledningen til å reise å kjøpe middag.. (Burger på statoil) Etter skuren var det fortsatt olje igjen på benkene, så noe riktig gjorde de. Kan nesten ikke si noe annet da, fare for at jeg ikke får hjelp med helikopteret neste gang vi møtes.

 

Espen

 

newboxx

 

 

Torsdag 12.05.05

 

Enda en nydelig dag på feltet med masse flying, grilling og skravling.

 

Sondre

 

newboxx

 

 

Torsdag 05.05.05

 

På tide å følge opp med en liten feltrapport. Det var forholdsvis bra oppmøte tatt i betraktning at været ikke var det beste (mye vind og overskyet). Det ble flydd opp en del liter fuel uten noen uhell av noe slag.

Grillsesongen har også startet så nå er det bare å ta med seg pølser og annen grillmat når man skal ut å fly.

 

Sondre

 

newboxx 

 

Søndag 01.05.05

 

Igjen er det lenge siden sist. I dag var det ikke mye liv på stripa. Sondre og Lars var der relativt tidlig, og Arne kom litt senere. Et av våre nye medlemmer dukket også opp for å få litt hjelp til oppsett av Raptoren sin.

Det er tørt og fint på stripa og parkeringsplassen, så det er bare å finne frem helikopterne. Sesongen er i gang for alvor nå!

 

newboxx

Lørdag 12.02.05

 

Nå er det lenge siden siste rapport. På lørdag var det godt oppmøte på feltet. Kristian var dessverre uheldig med Novaen. Et eller annet skjedde med halen, og throttle hold funksjonen fungerte ikke som den skulle. Den ble nokså skadet.

Ellers forløp dagen uten uhell.

 


Her er Zap´en til Thomas

   

                                  
Oslo Helikopterklubb 
  • louis vuitton norge