OHK / INFO
 Startside
 Om oss
 Reglement
 Veibeskrivelse
 Kontakt oss
 Styret
 Rapport fra feltet
 SIKKERHET
 Video fra feltet
 Rabattavtaler
 Innmelding i klubben
 
 Konkurranse
 Flyprogram
 Terminliste
 Stevnerapport
 Resultater
 
 Artikler
 X-Cell Tempest FAI
 Nybegynnertips
 Komme i gang
 Valg av helikopter
 
 Diverse
 Kjøp & Salg
 Bilder
 Linker
 

Nybegynnertips
Av Jostein Pettersen

Innledning
Av alle radiostyrte modeller er helikopter det som ofte anses å være vanskeligst for nybegynnere. Dette er ikke uten grunn, men det er absolutt mulig å lære hvis man har nok interesse og pågangsmot.
Denne artikkelen er rettet mot nettopp nybegynnere. Jeg synes det er morsomt å hjelpe nybegynnere i gang, men det lett å se at mange feil går igjen. De fleste feilene er rene slurvefeil som viser at man ikke har lest manualen på helikopteret eller radioen. Så det aller viktigste tipset jeg kan gi er følgende:
Prøv på egenhånd å sette helikopteret opp slik du tror det skal være etter å ha studert manualene på helikopteret, radioen, motoren og gyroen. Du trenger ikke forstå alt på en gang. Men etter å ha sett mange nybegynnere komme og gå er min påstand er at dersom du ikke prøver å sette deg inn i teorien, er det ikke lett å lykkes. Helikopteret og radioen er kompliserte greier, og det hjelper veldig å ha en å spørre. Men PRØV selv først slik at du kan følge med og lære når mer erfarne personer hjelper deg! Og vent med flygningen til noen erfarne flygere har sett over det og prøveflydd det.
Det er umulig å gardere seg mot krasj. Men les videre, så unngår du i alle fall de vanligste nybegynnerfeilene!

1. Servoer må gå riktig vei!
Åpenbart, kanskje, men dette er en utbredt feil. Servoenes retning står alltid i manualen til helikopteret og er ikke vanskelig, kanskje bortsett fra halen! Pass på at når du svinger sideroret til venstre skal nesen dreie til venstre. Det er altså ikke halen som skal dreie til venstre. Gyroen er også viktig at går riktig vei, ellers får du en veldig spennende maiden flight. Gyroen er den vanskeligste å få rett. Gjør som følger: Still haleservoen riktig vei først. Sving til venstre og kjenn på støtstangen langs halebommen om servoen drar eller skyver. Drei helikopteret raskt slik at nesen går til høyre. Da skal gyroen prøve å svinge nesen til venstre, og følgelig skal du kjenne at den drar eller skyver slik som når du svinger til venstre. Hvis ikke må gyroens retning snus.  Sjekk at begge ting stemmer når du har gjort én endring.

2. 90 grader i alle ror-overføringer
Nesten alle gjør dette feil. Når du har alle stikker og trimmer i midtposisjon, skal det være 90 grader i alle roroverføringer. Det er ingen katastrofe hvis det ikke blir akkurat 90 grader, prøv å få det til. Dette står også alltid forklart med figurer i manualen, så sjekk om du har gjort det riktig!

3. Riktig servoutslag!
Ved fullt utslag skal ikke servoene binde. Gjør dem det må du enten bruke et hull i servohornet som er lengre inne på hornet, eller stille ned utslaget. Utslaget justeres med en funksjon i radioen som heter ATV hos Futaba og Travel Adjust eller noe slikt hos andre radiofabrikater.
Også veldig vanlig er at nybegynnere har for mye utslag. Da blir helikopteret veldig nervøst, og vanskeligere å styre. Se i manualen om det står noen tips til fullt utslag, og ta ikke mer enn dette. Til nybegynnere er det som regel passe ikke  å overstige 75 prosent av det som er anbefalt som fullt utslag for balanseror og  høyderor.
Halen, derimot, bør alltid ha fullt utslag når du legger sideroret helt over, siden det bestemmer hvor mye utslag gyroen kan gi. Utslag for halen kan virke litt mystisk hvis man har en såkalt Heading hold gyro. Da må endeutslaget for halen justeres i gyroen! Denne type gyro er for øvrig å anbefale.
Gyroen selv skal også ha et visst utslag, oppgitt i prosent. Her er 0 prosent lik ingen gyrovirking og 100 prosent full gyrovirkning. Det høres kanskje logisk ut at man skal ha 100 prosent for å få en mest mulig stabil hale, men det er ikke riktig! Prosenten angir forsterkning, og for mye forsterkning gir oscillasjoner. Det ser heftig ut; halen svinger frem og tilbake i et høyt tempo! For lav gain gir en dårlig dempet hale, som er vanskelig å styre og som reagerer for mye på stikke-input. Normalt er rundt 60-75 prosent en bra start. Raskere servo = høyere prosent og mer stabil hale! Er det én servo du bør legge litt ekstra penger i, så er det haleservoen. Den bør være rask!

4. Fest batteripakken godt!
Dette er også en vanlig feil, og kan ende med katastrofe. Batteripakken er tung, og p.g.a. vibrasjoner eller dersom du tar en litt hard landing kan den falle av og ledningen går ut av kontakten. Et helikopter uten batteri krasjer alltid, og uten at man har mulighet til å slå av motoren. Et helikopter som har krasjet og som fortsatt har motor på høyt turtall gjør en såkalt ”Dying chicken dance”. Dette ser også heftig ut, men det er dyr moro. Det kan også være farlig, siden deler spruter til alle kanter før det hele etter hvert er over.
Legg litt skumgummi mellom helikopteret og batteriet og strips det fast! Jeg pleier å feste det slik at selv i den verste krasjen skal aldri batteriet løsne. Du må forresten bruke ferdig loddede batteripakker, aldri noe annet enn det.

5. Mottaker må sitte godt og mykt
Mottakeren må sitte godt, men mykt. Pakk den gjerne inn i skumgummi og fest den med strikk. Strikk holder, siden mottakeren er lett.
Tips: Dersom du vil sikre deg mot at mottakeren blir ødelagt i et eventuelt krasj, fins det spesielle bokser for beskyttelse, se under.

6. Servoledninger må ikke gnage!
Servoledninger og batteriledninger tåler ikke så mye. Spesielt farlig kan det være dersom du har metall- eller karbon-rammer på helikopteret ditt. Du må passe på at ledningene ikke ligger inntil noen skarpe kanter! Dette gjelder også antenneledningen. Etter en liten stund kan det slites hull i isolasjonen, og du mister styringen. Mange av nybegynnerhelikopterne har ramme laget i plast, og da er dette problemet lettere å unngå, men sjekk uansett.

Tips: Noen hobbyforhandlere selger en strømpe som man kan surre rundt ledningene. Dette blir ryddig og ledningene blir beskyttet. Slike strømper selges også av ELFA i Oslo, men da bare i 30-meters lengder. Det fins også en svart, vevd type som ser finere ut.

7. Bruk batteriovervåker!
Alle skal ha en batteriovervåker på helikopteret. En slik sak koples inn i en ledig kanal på mottakeren og viser grønt, gult eller rødt lys avhengig av hvor god kapasitet du har igjen på batteriet. Den koster rundt 150,- kroner og selges f.eks. hos Norwegian Modellers eller SmallSize.

8. Bruk fuelfilter!
Montér et fuelfilter av god kvalitet mellom tanken og motoren. Filteret må monteres slik at fuelen ikke går gjennom det når man fyller tanken.

9. LocTite er viktig!
Det er veldig viktig å bruke LocTite på alle skruer (som ikke skrus inn i plast eller som ikke har låsemutter). Vi har opplevd mye spennende p.g.a. manglende LocTite. Rotorblader som forlater helikopteret er kanskje det aller farligste og det har hendt! Vær nøye med LocTite når du bygger.
Merk: Noen nybegynner-helikoptre kommer helt eller delvis ferdig bygget. Det er ikke alltid de som har bygget det har vært flinke til å bruke LocTite. Jeg anbefaler alle å kjøpe et byggesett, ikke ferdig bygget. Dersom settet har noen ferdigbygde deler, så ta det fra hverandre og sett det sammen igjen med LocTite! Da vet du det blir riktig! Jeg krasjet faktisk mitt første helikopter p.g.a. manglende LocTite på en ferdigmontert skrue i roroverføringen i rotorhodet.
Merk også at det er forskjell på LocTite: Man har blå, rød og grønn.
Blå: Medium styrke, kan demonteres ganske enkelt. Kan brukes til det meste.
Rød: Høy styrke. Fremdeles mulig å demontere, men kan være vanskelig.
Grønn: Meget sterk, i mange tilfeller udemonterbar. Don't use it if you don't mean it!

10. Helikoptersimulator
Den vanligste krasjårsak hos en nybegynner er helt klart pilotfeil. Man drar en stikke feil vei. En simulator er et veldig godt hjelpemiddel! Du må ikke ha en simulator, men vi ser stor forskjell på de nybegynnerne som har simulator og de som ikke har det. En simulator har du glede av ikke bare når du er nybegynner, men hver gang du vil prøve noe nytt! Hvis du kjøper en brukt, kan du få dem til under 1000,- og det er det verdt! Hvilken simulator du velger er ikke viktig, det gjelder bare å få feelingen inn i fingrene.

That's it!
Verre er det ikke! Hvis du får dette riktig, så har du et veldig bra utgangspunkt. Nå kan finjusteringen og flygningen begynne! Ta med helikopteret til en erfaren pilot som kan hjelpe deg. Har du fulgt alle 10 budene blir han garantert imponert.

Lykke til.

 

 

     


Hvis det skulle være noen tvil, det er dette vi prøver å unngå. Bildet viser for øvrig artikkelforfatterens eget helikopter, som her krasjet på grunn av servofeil, noe det er vanskelig å gardere seg mot

Oslo Helikopterklubb 
  • louis vuitton norge